Bufet Berbuka Puasa di Hotel JW Marriott Kuala Lumpur

Bulan Ramadan Al-Mubarak adalah satu-satunya bulan dimana umat Islam berpuasa selama sebulan. Berpuasa dari segala bentuk perbuatan mahu pun makanan. Sempena bulan Ramadhan yang mulia ini, bufet berbuka puasa di Hotel JW Marriott Kuala Lumpur yang bertarafkan  lima bintang ini mengadakan bufet berbuka puasa yang mana terdapat pelbagai jenis juadah makanan yang dihidangkan di setiap gerai-gerai yang telah disediakan. Bufet berbuka puasa di Hotel JW Marriott Kuala Lumpur ini menyediakan tempat menjamu  makanan ketika berbuka puasa bersesuaian dengan suasana yang tenang ditepian kolam renang yang menenangkan fikiran setelah seharian berpuasa.

Bufet berbuka puasa di Hotel JW Marriott Kuala Lumpur ini menyediakan pelbagai juadah tradisional melayu yang istimewa yang menyelerakan dengan masakan ala-ala kampung seperti :-

– Daging Salai Masak Lemak

– Ayam masak Merah

– Ikan bakar berserta pencicah kuah asam dan sambal belacan

– Rendang daging

Juga Makanan Mi:-

– Mee kari

– Mee rebus mee

– Mee hoon sup

– Laksa

Juga tidak ketinggalan bagi penggemar kambing panggang jangan lepaskan hasrat anda  untuk merasainya kerana ianya dipanggang di gerai itu juga.

Terdapat juga Sate Ayam dan daging yang dibakar berserta kuah kacang yang lazat di makan bersama nasi impit. Selain itu, bufet berbuka puasa di Hotel JW Marriott Kuala Lumpur ini terdapat juga gerai yang menyediakan makanan laut yang baru dan segar seperti:-

– Ketam

– Udang galah

– lala

Setelah mengisi perut dengan makanan-makanan yang lazat di bufet berbuka puasa di Hotel JW Marriott Kuala Lumpur tidak berseri kiranya tanpa pencuci mulut yang juga disediakan.

Selain itu Bufet berbuka puasa di Hotel JW Marriott Kuala Lumpur  terdapat kuih muih tradisional Melayu seperti:-

–  Dodol

– Bahulu

– puding jagung

– pengat pisang

– bubur kacang

– bubur jagung

Disamping itu juga minuman terbahagi kepada dua panas dan sejuk seperti :-

– Teh tarik

– sirap bandung

Air buah-buahan segar seperti:

– Oren

– Epal

– Mangga

– Tebu

Bufet berbuka puasa di Hotel JW Marriott Kuala Lumpur yang diadakan ini lebih mengeratkan silaturrahim sesama sahabat handai  juga sanak saudara disamping harga yang berpatutan untuk semua. Bufet berbuka puasa di Hotel JW Marriott Kuala Lumpur ini bermula dari 10/7/13 sehingga 6/8/2013 diantara pukul 7 malam ke 10.30 malam.

 

Events in Malaysia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *